Százszorszép Óvoda

Székhelyünk, a Reménység utcai óvoda 1973-ban épült kétszintes, klinkertéglával borított épületét előkert és hatalmas játszóudvar övezi. Óriási platánok, fenyőfák biztosítják a hűsítő árnyékot. A három korcsoport részére az életkori sajátosságoknak megfelelő mozgásfejlesztő udvari játékok biztosítják a szabad levegőn végzett mozgásos tevékenységek sokszínűségét.

Előkertünket a környezettudatosság jegyében rendeztük be. A kerékpárral érkezők részére fedett biciklitárolót építettünk. A Százszorszép Kiskert a környezeti nevelés színtere. A Kiskertet a gyerekek által ültetett színes egynyári virágok szegélyezik. A faragott táblával díszített bejáraton át juthatunk be a tanösvényre, mely minden csoport számára elkülönített zöldség-, gyümölcs- és virágágyást, madáretetőt, madáritatót, süntanyát, gyógy- és fűszernövény kertet foglal magába. A tájékoztató tábla a kertünkben lakó élővilágot ábrázolja.

Az épület kétszintes, 5 csoportszobát foglal magába, melyekből 4 egyforma méretű, 25 gyermek befogadására alkalmas, egy kisebb méretű, itt 21 óvodás elhelyezésére van lehetőség.

Csoportszobáink a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazított bútorokkal berendezettek, az elhelyezésüket úgy alakítottuk ki, hogy a különböző tevékenységekben egymás zavarása nélkül tudnak elmélyülni a gyerekek. A színvonalas pedagógiai tevékenységekhez minden szükséges eszköz és anyag a pedagógusok rendelkezésére áll.

Mindegyik csoportszobához felújított, különálló öltöző tartozik, az emeleten és a földszinten is két-két csoport osztozik egy gyerekmosdón.
A mozgásfejlesztést tágas tornatermünk és színvonalas mozgásfejlesztő eszközeink biztosítják.

2018-ban készült el a gyermekek egészségét támogató sószobánk, mely heti egy alkalommal az irodalmi nevelés helyszíne. Óvodásaink, miközben a gyermekirodalommal ismerkednek, sóterápiában részesülnek a ma legkorszerűbbnek mondott, és szakorvosok által is támogatott száraz sóaeroszolos készülék segítségével. A sószobában fényterápia egészíti ki a mesék világában való elmélyedést. A só- és fényterápiát délutánonként a családok is igénybe vehetik.

Célunk, hogy olyan barátságos, esztétikus teli környezetet teremtsünk, ahová mindenkinek jólesik belépni, ahol mindenki biztonságban érzi magát.

Nézzen körül nálunk:
Óbudai Százszorszép Óvoda – Google Térkép