Színes Gyerekkert Óvoda

Telephelyünk, a Színes Gyerekkert óvoda mind földrajzi, mind környezeti szempontból igen kedvező területen fekszik. A Bécsi út fölött a Remete-hegy tövében, a Kiscelli kastély szomszédságában helyezkedik el, kiemelkedően jó környezeti adottságokkal rendelkezik. Az 1954-ben épült, óvodát fás, bokros, füves játszóudvar veszi körül, levegője tiszta, ózondús, Óbudán egyedülálló.

Előkertünket a környezettudatosság jegyében rendeztük be. Madárbarát kertet alakítottunk ki, ahol madárodúk, etetők, ismeretterjesztő tábla segítik a környezeti nevelést.

A ligetes előkertet Föld napján a gyerekek által ültetett virágok díszítik.

Kétszintes udvarunkon az életkori sajátosságoknak megfelelő mozgásfejlesztő udvari játékok biztosítják a szabad levegőn végzett mozgásos tevékenységek sokszínűségét.

Az épület leginkább egy családi házat idéz. kétszintes, 4 csoportszobát foglal magába, melyekből 3 egyforma méretű, 25 gyermek befogadására alkalmas, egy kisebb méretű, itt 18 óvodás elhelyezésére van lehetőség.

Csoportszobáink a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazított bútorokkal berendezettek, az elhelyezésüket úgy alakítottuk ki, hogy a különböző tevékenységekben egymás zavarása nélkül tudnak elmélyülni a gyerekek. A színvonalas pedagógiai tevékenységekhez minden szükséges eszköz és anyag a pedagógusok rendelkezésére áll.

A csoportszobákhoz tartozó öltözők a folyosón helyezkednek el. Három felújított gyerekmosdót használnak a gyerekek.

A mozgásfejlesztést tornaterem híján a csoportszobákban végzik a pedagógusok, ahol beépített komplex mozgásfejlesztő eszközök állnak a gyerekek rendelkezésére, Ezen kívül színvonalas mozgásfejlesztő eszközeink biztosítják az eredményes mozgásfejlődést. A testnevelés színtere még a kert, ami minedn évszakban használható. A nagycsoportosok rendszeresen, heti egy alkalommal a Százszorszép tornatermét is használják.

Célunk, hogy olyan barátságos, esztétikus teli környezetet teremtsünk, ahová mindenkinek jólesik belépni, ahol mindenki biztonságban érzi magát.

Nézzen körül nálunk:
Színes Gyerekkert Óvoda – Google Térkép