Zöld csoport

Kezdődik az ovi!

 

     A gyorsan elrepülő nyári élmények után újra együtt lehetünk a Zöld csoportban.

     Szeretettel köszöntjük a Zöld csoportban új ovis társainkat. Móni néni, Annamari, Gyöngyi néni, Aerial és Adelle szeretettel várja a gyerekeket, örülünk az ismerős arcoknak.

     Szeretnénk, ha kedves, barátságos környezetbe érkeznének a gyerkőcök, ezért igyekszünk minél kedvesebb, otthonosabb hellyé varázsolni az ovit a mindennapokban a sok dalos és mozgásos játékkal, sok-sok mesével, verssel, játékos ismeretszerzéssel magyarul és angolul egyaránt, melyek lehetőséget biztosítanak az ismeretszerzésre, képességeik, társas kapcsolataik és kreativitásuk kibontakoztatására.

     Középső csoportosak lettünk. Csoportunk összetétele 11 lány és 13 fiú. Középső csoportra  már barátságok alakulnak és mélyülnek el. Fontosnak tartjuk az egymásra való odafigyelést, törődést, szeretetet, megbocsájtást, bocsánat kérést. Ezen erkölcsi értékek szerint neveljük gyermekeinket és szeretnénk, ha ezek beépülnének a személyiségükbe.

     A csoportban dolgozó felnőttek célja, hogy minden Zöld csoportos gyermeknek boldog, kiegyensúlyozott óvodáskora legyen, érezzék magukat biztonságban, szeressenek óvodába járni.

A mindennapok során a célunk, hogy a tevékenységrendszerünk elősegítse a gyermekek sokoldalú, kreatív, harmonikus fejlődését, a gyermekek személyiségének a kibontakoztatását a játékos tevékenységen keresztül.Weitzingerné Takács Mónika
óvodapedagógus

2020-ban lettem tagja a Százszorszép Óvodának. Nagy öröm számomra, hogy munkámmal segíthetem a gyermekek személyiségének kibontakozását. Fontosnak tartom, hogy minden gyermek egy külön individuum, egyedi és megismételhetetlen. Szeretetemmel és bátorításommal támogatom őket, az óvodai élet minden területén.

 

 "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

 /Antoine de Saint-Exupéry/

Vernyik-Hunyadi Annamária
óvodapedagógus

Már gyerekkoromban élt bennem a vágy, hogy gyerekekkel foglalkozhassam. 2011-ben elvégeztem Kolozsváron (Erdély) a tanító-óvónői szakot. Két éven keresztül tanítónőként gyakorolhattam e szép hivatást. Szeretem a munkámat, nyitott vagyok az új feladatokra és az új módszerek megismerésére, elsajátítására, alkalmazására. 2014-től lehetőségem nyílt rá, hogy óvónői tapasztalatokat is szerezhessek. A pedagógus pályán eltöltött éveim azt igazolják, hogy jól választottam, hiszen a gyerekekbe fektetett energia soha nem hiábavaló, mindig megtérül és felejthetetlen pillanatokkal ajándékoz meg, nap mint nap.

    Bízom abban, hogy a gyerekek a szeretet, törődés, tolerancia, és a másikra való odafigyelés által megtalálják a tehetségüknek megfelelő irányt, valamint csakis úgy érthetjük meg a gyerekek vágyait, problémáit, félelmeit, ha negyedórára törpék leszünk:

                              ,, Leguggoltam, s az óriásból

                                 Negyedórára törpe lett.

                                 Mi lenne, gondoltam, ha mindig

                                 Lent volnál, ahol a gyerek?’’ (Szabó Lőrinc)

Aerial Austin
angol nevelő

Az amerikai Clayton, Georgia-ban születtem és nevelkedtem. Miután megszereztem diplomámat vendéglátás menedzsment szakon a georgiai egyetemen, elkezdtem sokat utazni a munkámmal. Utazásaim során ébredtem rá mennyire szeretem a különböző helyeket, kultúrákat. Miután Budapestre költöztem szerettem volna megvalósítani álmomat a kisgyermekek tanításában, ezért megszereztem a TEFL minősítést. Nagyon tetszett a magyar óvodai rendszer és csodálattal néztem a Bilingual Programra. 

Nemrég életet adtam kisfiamnak, Olivérnek és nagyon élvezem az anyaság minden pillanatát. Szabadidőmben szeretek olvasni, utazni, kirándulni, főzni és természetesen időt tölteni a családommal és a kutyámmal, Gombával. Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a Tulipán csoportba a Színes Gyerekkert Óvodában és folytathassam a különböző tanítási módszereimet a gyermekekkel.

Adelle Erdos
angol nevelő

A nevem Erdős Adelle, és én vagyok a Százszorszép óvoda Zöld csoportjának az egyik angol anyanyelvű nevelője. A Fülöp-szigetekről származom, és angol nyelvű háztartásban nőttem fel. Éltem Svájcban és Ausztráliában, de 2015 óta járok Magyarországra, és minden egyes látogatásomkor még jobban beleszeretek. Ennek eredményeképpen döntöttünk úgy a férjemmel, hogy idén Budapestre költözünk. A tanítás mindig is a szenvedélyem volt, és izgatottan várom, hogy megismerjem a gyerekeket, dalokat énekeljek velük és játsszak velük. Őszintén hiszem, hogy a Bilingual program nagyszerű módja annak, hogy a gyerekek elmerüljenek az angol nyelvben, és már nagyon várom, hogy elkezdődjön ez a tanév.

Vágóné Mihóczi Erzsébet Gyöngyi
Dadus néni


Csoport eseményei