Tulipán csoport

A Tulipán csoportban szeptembertől 19 gyermek kezdi meg az óvoda hétköznapi csodáinak felfedezését. Bevezetjük őket a kiscsoportos élet mesékben, versekben és dalokban gazdag világába. Nem rettenünk meg sem széltől, sem esőtől, amikor csak tehetjük, nagyokat játszunk az udvaron. Biztosak vagyunk benne, hogy nagyon jó évünk lesz, tele nevetéssel, élményekkel és játékkal.


Pap Katalin
Óvodapedagógus

óvodapedagógus, szakvizsgázott drámapedagógus

Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni,
hogy hogyan érezték magukat szavaidtól. 
(Carl Wiliam Buehner)


Hiszem, hogy a személyiségünkkel nevelünk. Fontos számomra az egymásra figyelés, a nevetés, a nyitottság, az empátia. Mindent megteszek azért, hogy a gyerekek az óvoda csoportszobájába lépve vidám, szeretetteljes, elfogadó környezetbe érkezzenek, ahol megtapasztalhatják a körülöttük lévő világ csodáit.
2004 óta dolgozom pedagógusként. Folyamatosan keresem a szakmai megújulás lehetőségeit.
Szakmai célkitűzéseim között kiemelt helyet foglal el az érzelmi intelligencia és a kreativitás fejlesztése, a környezettudatos gondolkodás kialakítása.

Szabadidőmben szívesen járok operába, színházba, vagy teniszezem, kirándulok.

Mucsi Veronika
óvodapedagógus

2020-ban szegődtem a Tulipán csoport mellé frissen diplomázott óvodapedagógusként. Számomra az első év kihívásokkal teli volt, de azt gondolom, a nehézségek csak megerősíttek és fontosnak tartom, hogy mindenben megtaláljam a pozitívumot.  Ilyen szemmel nézem a gyermekeket is, hiszen egyikük sem rossz vagy jó, hanem mind szeretnivaló, tanítanivaló, foglalkoznivaló…J Kiemelkedően fontos számomra, hogy egymás tiszteletére, elfogadására tanítsuk őket, és hogy sok-sok időt töltsünk a friss levegőn - mozogva, játszva, énekelve.  

Szabadidőmben sportolok, olvasok vagy zenélek. Gyermekkorom egyik kedvenc meséje a Harisnyás Pippi volt. Szerettem, mert a főhőssel tudtam azonosulni, vágyaiba bele élni magam: egy kislány, akinek rettenthetetlen ereje és hatalmas szíve van. Hiszem, hogy a gyermekekkel akkor tesszük a legjobbat, ha engedjük elhinni magukról, hogy bármire képesek – úgy, mint Pippi -, és minden támogatást megadunk egyéni adottságaik kibontakozásához.

Olivia Horseman
angol nevelő

Olivia Horseman-nek hívnak és Bedfordban, New Hampshire államban születtem és nőttem fel. 2019-ben költöztem Budapestre és immár a második évet kezdem a Tulipán csoport angol anyanyelvű nevelőjeként. Nagy izgalommal várom hogy kiscsoportosokkal foglalkozzak, részt vehessek a gyermekek angol nyelvi fejlődésében, miközben közös emlékeket  gyűjtünk és nagyokat játszunk!

Aerial Austin
angol nevelő

Az amerikai Clayton, Georgia-ban születtem és nevelkedtem. Miután megszereztem diplomámat vendéglátás menedzsment szakon a georgiai egyetemen, elkezdtem sokat utazni a munkámmal. Utazásaim során ébredtem rá mennyire szeretem a különböző helyeket, kultúrákat. Miután Budapestre költöztem szerettem volna megvalósítani álmomat a kisgyermekek tanításában, ezért megszereztem a TEFL minősítést. Nagyon tetszett a magyar óvodai rendszer és csodálattal néztem a Bilingual Programra. 

Nemrég életet adtam kisfiamnak, Olivérnek és nagyon élvezem az anyaság minden pillanatát. Szabadidőmben szeretek olvasni, utazni, kirándulni, főzni és természetesen időt tölteni a családommal és a kutyámmal, Gombával. Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a Tulipán csoportba a Színes Gyerekkert Óvodában és folytathassam a különböző tanítási módszereimet a gyermekekkel.

Szakállas Mónika
dajka

Inzám Éva
dajka


Csoport eseményei