Sárga csoport

Kedves Anyukák, Apukák!

Csoportunkba szeptember elsején 17 kiscsoportos gyerkőcöt várunk nagy-nagy szeretettel.
9 kislányunk és 8 kisfiúnk az elkövetkező hetekben megismerkedhetnek majd velünk, óvodánkkal. Bevezetjük őket a kiscsoportos élet világába, szerzünk sok-sok közös élményt. Mesélünk, verselünk, rajzolunk, éneklünk, gyönyörű udvarunkon pedig nagyokat futkosunk, homokozunk. Angolos kollégáinkkal és dajka néninkkel mindannyian azon leszünk, hogy egy villámgyors beszoktatás után vidám, összeszokott, egymáshoz kötődő, élményekkel és ismeretekkel gazdag közösségként zárjuk a nevelési évet.
Tripsánszki Éva
Óvodapedagógus

1998-ban végeztem Szarvason, a Brunszvik Teréz Óvóképző Főiskolán, azóta vagyok óvó néni. Hivatásom egyben a hobbim, hiszen a gyerekek körében módom van kiélni kreativitásomat is. Több, mint 20 évig művészeti programos óvodában dolgoztam, fontos tehát számomra a mesélés, az ének, a vizuális önkifejezés által történő személyiségkibontakoztatás, fejlesztés. Hiszek a bátorító nevelésben, vallom, hogy a sikerélmények csodákra képesek. A mosolygó kis arcok, a csillogó, érdeklődő szemek visszajelzései mindennél fontosabbak számomra. Munkám során igyekszem hangsúlyt fektetni a helyes kommunikációra, így nem csak a gyerekekkel, hanem szüleikkel is megfelelő, kölcsönösen elfogadó kapcsolatot kialakítani. Fontosnak tartom az állandó szakmai megújulást, az önképzést, az egyre változó igényű generációkhoz való alkalmazkodást.
Ebben az évben lettem az óvoda kollektívájának tagja, ahol vidám, támogató, elfogadó légkörben igyekszem a gyermekek személyiségét kibontakoztatni, és azt egyénre szabottan, differenciáltan fejleszteni.

„Vezesd őket, utat ne tévessz,
S magadhoz mindig hű maradj,
Mert élen állsz, és messze látszol,
Sose feledd: példa vagy!”

– Nagy László –

Futaki Enikő
óvodapedagógus

2021-ben végeztem Óvodapedagógusként Szarvason, a Gál Ferenc Egyetemen. Augusztusban lettem a főváros és a kerület lakója, valamint a Százszorszép Óvoda remek csapatának a tagja.  Fontos számomra, hogy a gyerekek a lehető legjobban érezzék magukat az óvodában. Ennek érdekében szívesen használok kézműves és ábrázoló technikákat, a mesék varázslatos világát és a szerintem a legfontosabbat, a mosolyomat.

Pamela Chase
angol nevelő

Pamela Chase vagyok, Kanadából származom.

Úgy gondolom, hogy a tanulás egy egész életen át tartó utazás, melyet minden gyermekben támogatni és ösztönözni kell. Úgy gondolom, hogy a csoportszobának egy barátságos és vonzó helynek kell lennie, amely arra ösztönzi a gyerekeket, hogy felfedezzék a világot maguk körül. A mindennapi szokások, vidámság és gondoskodás mind a növekedés és fejlődés fontos részét foglalja magában. Hiszek abban, hogy a zenét, meséket és a kreativitást fel tudjuk használni a gyerekek ösztönzésére. Meggyőződésem hogy  a boldog gyermekből lesz a magabiztos és motivált gyermek. Sok lehetőség van a kommunikáció szórakoztató és ösztönző módon történő kiépítésére. A nevelési környezetben nagyon fontos a közösségi érzés/közösségtudat, melyet remélem a csoport minden tagja átérez majd.

Nagyon várom ezt az új évet, melyet a Százszorszép óvoda Sárga csoportjával tölthetek. Hiszem, hogy egy jól összeszokott csoporttá válhatunk, melynek minden tagja gondoskodással, megértéssel és türelemmel viszonyul egymáshoz. Az én célom ebben az évben, hogy minden gyermek szórakoztatónak és izgalmasnak találja az angol nyelvet.

Janet Gulish
Angol nevelő

Janet-nek hívnak, egy Cleveland melletti kisvárosból származom, Ohio Államból, Amerikából. 2017 szeptembere óta élek Magyarországon és dolgozom a Százszorszép óvodában. Azért esett választásunk a vőlegényemmel Magyarországra, mert a felmenőim magyarok voltak.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert három különböző csoportban is dolgozhatok, különböző korcsoportú gyerekekkel a Zöld, Sárga és Kék csoportokban. Imádom, hogy minden csoportnak megvan a maga egyedisége/sajátossága és nekem lehetőségem van mindegyikben jelen lenni. Csodálattal nézem a gyerekeket, ahogy nőnek és fejlődnek a rajzolás és kézműveskedés területén, amit együtt végzünk. A legjobb dolog abban, hogy az óvodában dolgozhatok, az az energia, amit a gyerekektől kapok.

https://bilingual.hu/hu/munkatarsaink/janet-gulish

Budai Józsefné Éva
Dadus néni


Csoport eseményei