Kék csoport

Kedves Kék-csoportosok!

Már vártuk a szeptembert, ugyanis ebben a nevelési évben középsősök lettünk.

Új gyerekek is érkeztek hozzánk, és páran sajnos elmentek, így 24 gyermekkel fedezhetjük fel az új udvarrészt, ami az udvari bejárattól jobbra található. Újdonság a fészekhinta, a mászófalas mászóka, a vár bástyákkal és csúszdákkal, és egy hatalmas homokozóval. A csoportszoba is megújult, új padlóburkolat került a régi fölé. Középső csoportban már több programon is részt vehetünk, amiket nagyon szeretnek a gyerekek. A csoportszobát szépen feldíszítve vehettük birtokba. A halacskák is sikeresen túlélték a nyarat és már nagyon vártak a gyerekzsivajra.
Magyarláposi Judit
Óvodapedagógus

óvodapedagógus, drámapedagógus vagyok.
Hitvallásomat legjobban kifejezi a következő idézet:

Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét,
szaporítja tapasztalatait.
Ő azt hiszi, csak játék.
De mi már tudjuk mire megy a játék.
Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven
eszű és tevékeny ember váljék belőle.”
/Varga Domokos/

Munkámban a drámajátékot, a drámapedagógia eszközét hívom segítségül, amely a személyiség fejlesztésének olyan módszere, aminek során a gyermek ismeretei, képességei és társas kapcsolatai irányított és társakkal közös játék során fejlődik.

A gyermek felfedezi, megismeri a körülötte lévő tárgyi, külső, belső, szociális világot, elhelyezi benne magát, és kapcsolatokat létesít.

„Mindenhez van jogom
hát játszom.
Föntről gyereknek, lentről
embernek látszom.”
/Ratkó József/

Farsang György
Óvodapedagógus

2005 óta dolgozom óvodapedagógusként. Napi munkám során szeretném elérni, hogy a gyermekek bátran forduljanak hozzám bármilyen helyzetben. A szeretetteljes elfogadó, támogató légkör nagyban segíti a személyiségfejlődést ebben az életkorban, ezt kínálom nekik.

Drámajáték, szabadjáték, rengeteg kézműves tevékenység, mozgás, zene, vers, mese
és még sok minden más amivel találkoznak a gyerekek, de legfontosabb a szeretet.

Ha nem érzel magadban szeretetet embertársaid iránt,
akkor ülj csendesen, foglalkozzál a magad dolgával,
amivel akarsz, csak az emberekkel ne.
(Lev Tolsztoj )

Emese Szentgyörgyi
angol nevelő

Emesének hívnak és kétnyelvű családból származom. Az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon egyaránt nevelkedtem. Fiatal korom óta foglalkozom gyermekekkel, tanítom őket, ami nagy öröm számomra, és nagyon boldog vagyok, hogy folytathatom ezt az izgalmas nyelvtanulási utazást a Kék csoportban!

Boldogan jelentem be, hogy immár középsősök lettünk. Olyan nagy utat jártak be a gyerekek mióta elkezdték az óvodát, és készen állunk még több élményre és kalandra. Izgatottan várom, hogy még egy éven át felfedezzük a világot angolul!

Janet Gulish
Angol nevelő

Janet-nek hívnak, egy Cleveland melletti kisvárosból származom, Ohio Államból, Amerikából. 2017 szeptembere óta élek Magyarországon és dolgozom a Százszorszép óvodában. Azért esett választásunk a vőlegényemmel Magyarországra, mert a felmenőim magyarok voltak.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert két különböző csoportban is dolgozhatok, különböző korcsoportú gyerekekkel a Sárga és Kék csoportokban. Imádom, hogy minden csoportnak megvan a maga egyedisége/sajátossága és nekem lehetőségem van mindegyikben jelen lenni. Csodálattal nézem a gyerekeket, ahogy nőnek és fejlődnek a rajzolás és kézműveskedés területén, amit együtt végzünk. A legjobb dolog abban, hogy az óvodában dolgozhatok, az az energia, amit a gyerekektől kapok.

https://bilingual.hu/hu/munkatarsaink/janet-gulish

Jenei Andrea
Dadus néni


Csoport eseményei