Harangvirág csoport

Csoportunkba 25 kisgyermek jár. 12 kislány és 13 kisfiú.

Fejlett a közösségiérzésük, nyitottak egymás felé, barátságok alakulnak, egyre elmélyültebbek lesznek.

A játéktevékenységük változatos és fantáziadús,  a szerep és a konstruálójáték a legkedveltebb,.

Mindannyian nagyon szeretnek mozogni, a mozgásos eszközöket szabadon örömmel használják ( új játékunk a pagoda, „csimpánzkodó”, trambulin, tölcsér …), szívesen ,bátran vesznek részt a szervezett mozgásos tevékenységekben is.

Önkiszolgálásukban nagyon önállók.

Az újabb és újabb projekteket örömmel fogadják, szívesen vesznek részt bennük.

Az idei évben reményeink szerint sok külsős programot, kirándulást szervezünk és valósítunk meg.

Nagyon kommunikatívak, bátran kérdeznek, beszélgetnek, mesélnek.

Az angol nyelvet egyre jobban értik, egyre könnyebben kommunikálnak az angol pedagógusokkal, szívesen éneklik, mondják azangol énekeket, verseket, mondókákat.

Sok-sok közösségi és egyénre szabott játékokkal, tapasztalásokkal a tanköteleskorú iskolaéretté válását segítjük, támogatjuk.

A szülői közösség példa értékűen együttműködő! NAGYON KÖSZÖNJÜK!Borosné Hodop Mária
Óvodapedagógus

Borosné Hodop Mária/ Marcsu vagyok. 1982-óta vagyok pedagógus, ebben az óvodában 1989 óta dolgozom.1996 óta vezetőhelyettesként is.

Legfőbb feladatomnak azt tartom, hogy értő odafordulással, figyelemmel és szeretettel ismerjem meg a gyerekeket, így megtaláljam azt az egyedi kulcsot, amellyel empatikus, értő segítő tudok lenni minden egyes gyerek fejlődésében. Mindezekben az individuálpszichológia bátorító pedagógiája nagy segítségemre van, így ezt a „kincset” igyekszem jól alkalmazni és továbbadni.

Szabó Enikő
Óvodapedagógus

Szabó Enikő vagyok. 2019-ben csatlakoztam ehhez a nagyszerű közösséghez, és lettem a Harangvirág csoport egyik pedagógusa. Titkos vágyam teljesült, hogy abban az óvodában dolgozhatok, ahová a gyerekeim is jártak egykor. Tudom, hogy itt a gyerekek mindent megkaphatnak, ami a boldog gyerekkorhoz kell: játékot, szeretetet, odafigyelést, vidámságot. Igyekszem minden gyermekhez a legnagyobb figyelemmel fordulni, megtalálni az utat hozzá, hogy olyan boldog óvodás évei legyenek, amik sok-sok év múlva is örömmel töltik el. Hiszem, hogy minden gyermek különleges, mindenki másért csodálatos. Pont úgy, ahogy Lázár Ervin is megírta a Szegény Dzsoni és Árnikában:

"- Pedig mindenkinek van valamihez tehetsége?

 - Igen. Mindenkinek.

 - Ez biztos?

 - Egészen biztos.

 - Nekem például mihez van tehetségem?

 - Majd ha megnősz, kiderül.

 - És most semmi tehetségem nem derül ki?

 - De igen. Nagyon jókat tudsz kérdezni."

Stanton James
angol nevelő

Stanton James-nek hívnak és 5 éve dolgozom angol tanárként, 18 hónapos kortól egészen felnőttekig minden korcsoporttal volt szerencsém foglalkozni. Macon, Georia-ban születtem és nevelkedtem. 2019-ben költöztem Magyarországra és 2021 augusztusában kezdtem el Budapesten dolgozni. Mióta az országba jöttem szerettem volna Budapesten dolgozni, így még hálásabb vagyok a lehetőségnek, hogy itt lehetek. Ez az első évem a Bilingual Programban a Színes Gyerekkert Harangvirág csoport angol anyanyelvű nevelőjeként, és nagyon várom hogy segítsek a gyeremekeknek az angol nyelvi fejlődésükben. Izgatottan várom ezt a tanévet ezekkel a csodálatos gyerekekkel!

Vivica Reeves
angol nevelő

Az amerikai Colorado Springs-ből származom. Média művészet és animáció szakon diplomáztam, mivel nagyon szeretem a gyermek filmeket. Nagy örömömre, találtam egy olyan tanári pozíciót Shanghaiban, ahol Disney filmeket alkalmaznak a gyermekek angol tanításában és majdnem két évig dolgoztam ott, ahol nagy élvezettel töltött el látni a gyermekek angol fejlődését a közös éneklés és játszáson keresztül. Miután egy évig gyermekekkel dolgoztam az Egyesült Államokban, úgy döntöttem eljött az idő hogy ismét új kultúrával es tanítàsi módszerekkel ismerkedjek meg. Floater tanárként alkalmam lesz sok emberrel megismerkedni, és remélem minél többük bizalmát elnyerni. A Színes Gyerekkert Óvoda Harangvirág és Százszorszép csoportjaiban, valamint a Százszorszép Óvoda Zöld csoportjàban leszek. A tanítás és a gyermekekkel való időtöltés mellett nagyon szeretek rajzolni és írni.

Lengyel Ilona
Pedagógiai asszisztens


Csoport eseményei