Zöld csoport


  


Kezdődik az ovi!

Szeretettel köszöntjük a Százszorszép Óvoda Zöld csoportjában a kiscsoportos gyerekeket.

Magdi néni, Annamari, Nicky, Janet  és Gyöngyi néni várja a gyerekeket, biztatjuk az anyukákat, vigasztaljuk a sírós, ölbe bújó csöppségeket, örülünk az ismerős arcoknak.

Szeretnénk, ha kedves, barátságos környezetbe érkeznének a gyerkőcök, ezért igyekszünk minél kedvesebb, otthonosabb hellyé varázsolni az ovit, a mindennapokban , a sok dalos és mozgásos játékkal, sok-sok mesével, verssel, magyarul és angolul egyaránt, melyek lehetőséget biztosítanak az ismeretszerzésre, képességeik, társas kapcsolataik és kreativitásuk kibontakoztatására.

A csoportban dolgozó felnőttek célja, hogy minden  Zöld csoportos gyermeknek, boldog, kiegyensúlyozott óvodáskora legyen, érezzék magukat biztonságban, szeressenek óvodába járni.

 

 Óvodapedagógusaink:


Harmati Magdolna – Magdi néni

 


Úgy gondolom, hogy a mai rohanó, számítógép-központú világban fontos odafigyelni értékeinkre, HAGYOMÁNY-ainkra és jelentős szerepe van az EGÉSZSÉG megőrzésének. Ezért munkámban kiemelkedő szerepet kap a prevenciós, tartásjavító torna.  Előnyben részesítem a természetes anyagok használatát mind a foglalkozásokon, mind az óvoda dekorálásánál.

Hunyadi Annamária

 

    Már gyerekkoromban élt bennem a vágy, hogy gyerekekkel foglalkozhassam. 2011-ben elvégeztem Kolozsváron (Erdély) a tanító-óvónői szakot. Két éven keresztül tanítónőként gyakorolhattam e szép hivatást. Szeretem a munkámat, nyitott vagyok az új feladatokra és az új módszerek megismerésére, elsajátítására, alkalmazására. 2014-től lehetőségem nyílt rá, hogy óvónői tapasztalatokat is szerezhessek. A pedagógus pályán eltöltött éveim azt igazolják, hogy jól választottam, hiszen a gyerekekbe fektetett energia soha nem hiábavaló, mindig megtérül és felejthetetlen pillanatokkal ajándékoz meg, nap,mint nap.

    Bízom abban, hogy a gyerekek a szeretet, törődés, tolerancia, és a másikra való odafigyelés által megtalálják a tehetségüknek megfelelő irányt, valamint csakis úgy érthetjük meg a gyerekek vágyait, problémáit, félelmeit, ha negyedórára törpék leszünk:

                              ,, Leguggoltam, s az óriásból

                                 Negyedórára törpe lett.

                                 Mi lenne, gondoltam, ha mindig

                                 Lent volnál, ahol a gyerek? ’’

                                                           ( Szabó Lőrinc)

Nicky Burt

 

My name is Nicky and I come from the Isle of Wight in the south of England, where I grew up. I moved to Budapest in 2012 and began my teaching career with children of all ages.  This is my 5th year at Daisy Kindergarten and also as the main teacher in Green Group. The Bilingual programme works incredibly well whereby the children interact and build relationships through simple play, songs and stories.  This also encourages the children to speak English with confidence in a friendly and relaxed environment.  It is a wonderful feeling to see the children develop confidently within the kindergarten.

 

 

 

 

 

 


Dajka:     Vágóné Mihóczi Erzsébet - Gyöngyi néni

 
Design by Starfishdesign
Codehouse Webdesign