KÉK CSOPORT márciusi hírei

BLUE GROUP March News

 

Március havi programok

Születésnaposaink:

7.-én István, 10.-én Lilla, 23.-án Amandina

Névnaposunk:

2.-án Lujza

Március hónapban a „Kertek alatt” címmel indulnak a tevékenységek, melyben március 15.-i ünnep után a tavaszi ébredést vizsgáljuk meg,és kapcsolódunk a Víz Világnapjához is,  ennek alapján lesznek megtervezve a foglalkozások.

A fő témakörrel, tavaszi ébredés és vízzel kapcsolatos képeket, újságokat, könyveket, játékokat szívesen fogadunk a csoportban!

 

11.-től -14.-ig nemzeti ünnep hete

20.-án Víz világnapja/az óvodában

„Kedves Barátunk!

2019. március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. Ebben az évben az esemény szlogenje: Vizet mindenkinek! Ez a jelszó pontosan érzékelteti, milyen nagy kihívás ma a világban, hogy minden egyes ember számára elérhető legyen a víz.

A Föld lakóinak 1/5-e él vízhiányos területeken, itt az emberek, állatok, növények sem jutnak elegendő vízhez. Ha víz hiányában a növény és állattenyésztés korlátozott, akkor az ott élők nem jutnak elegendő élelemhez. A tiszta ivóvíz, a helyes higiéniai gyakorlat, WC használat, kézmosás, csatornázás elengedhetetlen az élethez, a betegségek megelőzéséhez és a gyermekek egészséges fejlődéséhez.

Az aszály és a vízhiány - egymással összefüggő jelenségek, amelyek gyakran súlyosbítják egymás hatásait - jelentős hátrányokat okozhatnak a leghátrányosabb helyzetű lakosság számára, kezdve az éhínségtől egészen az elvándorlásig.

Ma 30 millió gyermek él a származási országán kívül. A migráció globálisan mindenki életét befolyásolja, nincs globális fenntartható fejlődés, ha az emberiség jelentős részét hátrahagyjuk és több milliárd ember, ivóvíz hiányában a túlélésért küzd. Jelenünk és az eljövendő generációk sorsa múlhat azon, hogy miképp gazdálkodunk a Földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket.”

forrás: http://www.vizvilagnap.hu/

 

 

  
 
Design by Starfishdesign
Codehouse Webdesign